0

TV8'de 23:15'de : Dehşet Sokağı (The Amityville Horror )

Published at 19:35 in , , , ,

Dehşet Sokağı

Bu akşam tavsiye edeceğimiz ve seyredeceğimiz filmle ilgili çok sayıda kişinin yorumları bizimle aynı. Gerçekten korku türü sevenler için kaçırılmaması gereken bir film Dehşet Sokağı (The Amityville Horror) (2005-ABD).

Amerikalı roman yazarı Jay Anson'un George Lutz ve Kathleen Lutz ile 112 Ocean Avenue'daki evlerinde Aralık 1975'te yaptığı özel röportajdan esinlenerek yazdığı kitap "gerçek hikaye" olarak satıldı. Film bu kitaptan faydalanılarak senaryolaştırıldı.

3 Kasım 1974 tarihinde, 112 Ocean Avenue - Long Island - New York adresinde yaşanan olayda Ronald DeFeo, evdeki seslerin annesi, babası ve 4 yaşındaki kardeşini öldürmeye ittiğini itiraf etti.

Bir yıl sonra, George Lutz ve Kathy Lutz çocuklarıyla birlikte aynı eve taşındılar. Çok geçmeden evde bir takım sesler ve ürkütücü olaylar hissedilmeye başladı. Kızları Chealsea, Jodie adında bir hayali arkadaş edinmiş, George ise bodrumda "Kırmızı Oda" adında gizemli bir geçit keşfetmişti. Sonrasında yaşanan korkunç olaylar yıllarca "Amityville Herror" olarak anılacaktır.

Kitabı senaryoya çeviren Scott Kosar, Teksas Katliamı ve Salgın gibi bu türün önemli filmlerininde senaristi. Filmin müzikleri ise Transformers 3, 13. Cuma, Elm Sokağında Kabus (2010) gibi filmlerin de müziklerini yapmış olan Steve Jablonsky.

Filmin çekildiği lanetli ev, geçtiğimiz Mayıs ayında (2010), 10 yıldır evin sahibi olan 77 yaşındaki sahibi Cromatry tarafından 1,15 milyon dolara satışa çıkarıldı. Yaşlı adam "Burası son derece güvenli. Kasabaya yerleşmek için paraya ihtiyacım var, evimi satıyorum” demişti. Açıkcası evin bu ününe rağmen satış gerçekleşti mi bilmiyoruz. (kaynak)

IMDb puanı 5,8 olan filmin Sinemalar.com puanı 6,5. Film, 1 saat 30 dakika sürüyor.

Gerçek hayattan uyarlama bu korku filmini kaçırmamanızı öneririz.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "TV8'de 23:15'de : Dehşet Sokağı (The Amityville Horror )"

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails