0

300 Spartalı ile Fox'tayız

Published at 19:50 in , ,

300 Spartalı

Babamın seçtiği filmi sanıyorum bu akşam evinde film seyretmek için televizyon karşısına geçecek çok sayıda aile de seyredecek. Saat 21:30'da Fox TV'de yayınlanacak filmin adı 300 Spartalı.

Filmin IMDb puanı ve Sinemalar.com puanı 7,8.

Tarihteki en ünlü direnişlerden birisini konu alan film Frank Miller'ın "300" isimli çizgi romanından uyarlandı. 2007 yılında vizyona girmiş filmin yönetmeni Zack Snyder. Filmde Sparta kralı Leonidas'ı (O dönemde Sparta'nın eş iki kralından birisiydi) Gerard Butler oynuyor. Butler, bu ay vizyona giren Adalet Peşinde adlı filmin de baş rol oyuncusu ve yapımcısı.

Termofil (Thermopylae) Savaşı (M.Ö. 480-486 yılları) olarak anılan bu savaşı aktaran tek insan Herodot. Diğer tüm tarihçiler bu savaşla ilgili olarak sadece O'na atıfta bulunuyorlar. Savaşla ilgili olarak Heredot'ın aktardıkları arasında Pers ordusunun 2 milyondan fazla askerden oluştuğu bilgisi de yer alıyor. Ancak bu sayıda bir ordunun dar bir geçitte 300 kişi tarafından durdurulması pek mümkün görülmüyor.

Termofil Savaşı daha önce 1962 yılında Rudolph Mate'in yönettiği 300 Spartalı Kahraman (The 300 Spartans) isimli filmini de konu olmuş. Savaşla ilgili bir diğer romanda Ateş Geçidi (Gates of Fire) ismiyle Steven Pressfield'e ait.

Savaşla ilgili tarihi bilgiyi okumanız filmi seyrederken heyecanınızı artırabilir.

İyi seyirler

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "300 Spartalı ile Fox'tayız"

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails