0

Kanaltürk'de 22:00'de Kızımı Kurtarın (Gone Baby Gone)

Published at 20:31 in , , ,

kızımı kurtarın gone baby gone | izlesene.com

2007 ABD yapımı filmde Ed Harris, Morgan Freeman gibi Oscar'lı oyuncular yer alıyor. Ben Affleck'in ilk yönetmenlik deneyimi film, 4 yaşında bir kız çocuğunun suç örgütü tarafından kaçırılması sonrası 2 dedektifin kızı kurtarmak için giriştikleri mücadeleyi anlatıyor.

Ben Affleck 1997 yılında senaryosunu yazdığı Can Dostum (Good Will Hunting) filmi ile Oscar'a layık görülmüştü.

Kanaltürk ekranlarında 22:00'de TV İlk Kez etiketiyle izleyeceğimiz Kızımı Kurtarın (Gone Baby Gone) isimli filmin başrollerinde ise Casey Affleck (Ocean’s Eleven), Michelle Monaghan (Mission: Impossible III) oynuyor.

Film için yapılmış yorumlardan birisi şu cümlelerle başlıyor;

"Her zaman şuna inandım..Aslında seçmediğiniz şeyler sizi siz yapar...Şehriniz...Mahalleniz..Aileniz...

Film bu sözlerle başlıyor...Ve ilk andan itibaren bu sözleri dikkatlice dinlediğiniz de filmin sonunda ne kadar değerli ve önemli oldugunu anlıyorsunuz.
"

1 saat 56 dakika sürecek filmin Sinemalar.com puanı 6,8, IMDb puanı ise 7,9.

0

Kanal D'de 22:30'da Aşk Ateşi (The Burning Plain)

Published at 21:00 in ,

aşk ateşi - the burning plain | izlesene.com

Bu akşam sıradan gibi görülen ancak detaylı incelediğinizde sizi şaşırtabilecek bir romantik-dram filmini seçiyoruz seyretmek için.


Oscar ödüllü Charlize Theron ve Kim Basinger'ın başrolde oynamasına rağmen şu sıralar tüm dünyanın ilgiyle seyrettiği Başlangıç (Inception) filminin ve Hannibal, Sherlock Holmes, Melekler ve Şeytanlar, Batman Başlıyor gibi adlarının hepsini burada yazamayacağımız onlarca filmin müziğini bestelemiş olan Hans Zimmer'in filmdeki imzası seçimimizde bize yardımcı oluyor.

Aşk Ateşi (The Burning Plain) senaryosu aynı zamanda ilk kez yönetmen koltuğunda da oturan Babil, 21 Gram ve Paramparça Aşklar Köpekler filmlerininde de imzası bulunan Guillermo Arriaga' a ait.

Film 1 saat 47 dakika uzunluğunda ve Sinemalar.com puanı 6,6 iken IMDb puanı 6,8.

Film'in konusu ve eleştirisi için sizi güzel bir yazıya davet ediyoruz.

0

Tanıdığım İnsanlar (People I Know) 21:15'de TV8'de

Published at 20:38 in ,

tanıdığım insanlar - people ı know | izlesene.com

Bu akşam çok önemli bir aktör Al Pacino'nun başrolünü oynadığı bizce çok değerli bir filmi öneriyoruz. Tanıdığım İnsanlar (People I Know) Al Pacino'nun tüm ağırlığı ile sırtladığı bir film. Her ünlü aktörün bu tarz bir filmi vardır. Clint Eastwood'un Million Dollar Baby filminde üstlendiği rol buna benzerdi.

Tanınmış bir halkla ilişkiler uzmanı Eli Wurman(Al Pacino)'un arkadaşlarının önerisi ile aldığı önemli bir işte müşterisinin başı beladadır ve Eli'nin bu işten müşterisini kurtarmak ve işi yapabilmek için sahip olduğu tek şey tanıdığı insanlardır.

1 gün içinde yaşanan macerayı ve bu macera sırasında bir halkla ilişkiler uzmanının savaşını, yavaş yavaş yoruluşunu adım adım izleyebileceğiniz önemli bir film.

"Network" kelimesinin önemi üzerine kafa yorulan bu günlerde "Network"ün en çok işinize yarayacağı bir sektör konu alınmış filmde.

Kim Basinger'ın Al Pacino'ya eşlik ettiği film 2002 ABD-Almanya yapımı ve 1 saat 40 dakika sürüyor.

Filmin Sinemalar.com puanı 5,9 iken IMDb puanı 5,2.

İyi seyirler dileriz.

0

Aramızdaki Sarışın 20:00'de TNT Ekranlarında

Published at 19:32 in , ,

aramızdaki sarışın - keeping the faith | izlesene.com

Bu akşam bir romantik-komedi filmini tavsiye ediyoruz herkese. Saat 20:00'de TNT'de yayınlanacak olan filmin adı Aramızdaki Sarışın (Keeping The Faith).

2000 yılı ABD yapımı bu film, Edward Norton'un annesi Robin Norton'a adadığı ilk yönetmelik deneyimi olma özelliğine de sahip.

Film'de Edward Norton'la birlikte Ben Stiller'ı da seyredeceğiz.

Biri katolik papazı (Norton) diğeri yahudi hahamı (Stiller) olan iki eski dostun çocukluk dönemlerinde arkadaş oldukları bir kızın güzel ve çekici bir kadın olarak kasabaya dönüşünden sonra yaşadıkları komediyi seyredeceğiz. Bir aşk üçgenini konu alan film, 30 milyon dolara mal oldu ve 37 milyon dolar hasılat elde etti.

Süresi 2 saat 9 dakika olan filmin Sinemalar.com puanı 6,2, IMDb puanı ise 6,5.

Filmin soundtracklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Keyifle seyretmenizi dileriz.

0

Arka Bahçe TV8'de, 21:15'de.

Published at 17:21 in , , ,

Arka Bahçe

Bu akşam TV8'de saat 21:15'de oldukça başarılı bir filmi izleyeceğiz. 2005 yılında Almanya- İngiltere ortak yapımı 1'i Oscar 20 ödül almış ve 42 ödüle aday göstermiş olan bir film. Arka Bahçe (The Constant Gardener).

Aşık olarak evlendiği gazeteci eşinin öldürülmesi sonrası bir diplomatın yaşadığı macerayı anlatan filmin başrolünde Ralph Fiennes oynuyor. Afrika'nın arka bahçelerinde yaşanan insanlık dışı olayları konu alan film aynı zamanda çok çarpıcı bir konuyu da beyaz perdeye taşıyor.

Film, İngiliz diplomat ve yazar John le Carré'in aynı ismi taşıyan kitabından uyarlandı.

Rachel Weisz, 2006 yılında bu filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu heykelinin sahibi olmuştu.

2 saat 9 dakika uzunluğundaki filmin Sinamalar.com puanı 6,2, IMDb puanı ise 7,6.

Filmin aday olduğu ve aldığı ödülleri görmek için tıklayınız.

İyi seyirler

0

Saplantı Star TV'de, 23:00'de TV'de İlk Kez

Published at 21:26 in ,

saplantı - amusement | izlesene.com

Korku filmleri babamın en çok sevdiği türlerden birisi. Takip edenler bunu kolayca anlayacaklardır.

Bu akşam Star'da saat 23:00'de "TV İlk Kez" etiketiyle bir korku filmi seyredeceğiz. Saplantı (Amusement)

Daha önce seyretmediğim filmin senaryosu Otostopçu ve Telefondaki Yabancı filmlerininde senaristi olan Jake Wade Wall. Filmin müzikleri ilgimi çektiği için ise adını vermek istediğim kişi Marco Beltrami.

2008 ABD yapımı filmin süresi 1 saat 25 dakika. IMDb puanı 5,2 olsada merakla film saatinin gelmesini bekliyoruz.

İyi seyirler.

0

21:15'de Ekran Başına, Aynı Ayın Altında (Under The Same Moon) TV8'de

Published at 20:33 in

aynı ayın altında - under the same moon | izlesene.com

Amerika'da tüm zamanların en çok seyirciye ulaşmış, 3 büyük ödüllü güzel bir film bugünün filmi oluyor. "Aynı Ayın Altında (Under the Same Moon)" 21:15'de TV8 ekranlarında olacak.

Film, 9 yaşında Meksika'da yaşayan bir çocuğun Amerika'da hizmetçi olarak çalışan annesine ulaşmak için yaşadığı dramı anlatan bir senaryoya sahip ve 2007 yılı ABD-Meksika ortak yapımı.

19 Mart 2008 tarihinde sadece 266 sinema salonunda vizyona giren film 12,589,108 dolar gişe elde etti. Bu Latin Amerika filminin yönetmeni Patricia Riggen. Yapıt, yönetmenin ilk sinema filmi olma özelliğine de sahip ve 1 saat 46 daika uzunluğunda.

IMDb puanı 7,4.

İspanyolca adı "La Misma Luna" olan filmin aldığı ödülleri görmek için tıklayınız.

0

Savaşın Sonu (To End All Wars) 21:15'de TV8'de

Published at 16:18 in , ,

savaşın sonu - to end all wars | izlesene.com

Bugün yine etkileyici bir gerçek yaşam hikayesinin beyaz perdeye aktarılmış güzel bir örneğini seyretmenizi tavsiye edeceğiz.

2. Dünya Savaşı sonrasında Yüzbaşı Ernest Gordon'un birliği ile birlikte esir düştüğü Japon ordusunun, onları Burma'da bir demir yolu inşaatında çalıştırdıkları kampından aktardığı hikaye "Savaşın Sonu (To End All Wars)" ismi ile filme dönüştü. Bu akşam 21:15'de TV8'de yayınlanacak filmin başrolünde Kiefer Sutherland oynuyor.

Kampta yaşanan dehşet verici işkence olayları, ölümler, kaçma umudu, hayatta kalmak için yapılanlar ve savaşın acımasızlığı bizleri yaşadığımız modern(!) dünyanın rahatından bir parça uzaklaştıracak düşüncesindeyiz.

2001 ABD-İngiltere ve Tayland ortak yapımı film 1 saat 51 dakika sürecek.

Filmin Sinemalar.com puanı 5,8, IMDb puanı ise 7,1.

0

Hayalet Süvari (Sleepy Hollow) 23:00'de Fox TV'de

Published at 22:10 in , , ,

Hayalet Süvari


Tim Burton yönetmen, Johnny Depp'de başrolde olunca bu akşam için en iyi seçim Hayalet Süvari oluyor.

Amerikalı yazar, tarihçi Washington Irving'in "The Legend of Sleepy Hollow (Sleepy Hollow Efsanesi)" hikayesinden esinlenilerek oluşturulan senaryoda, 1799 yılında New York'ta meydana gelen cinayetler ve bu esrarengiz cinayetlerin perde arkasına ulaşmaya çalışan müfettiş Ichabod Crane (Johnny Deppp)'in çabası konu alınmış. Köy halkı cinayetleri yıllar önce kafası kesilerek öldürülen bir süvarinin işlediğine inanırken, bilime inanan müfettiş konuyu mantıklı bir zeminde çözmeye çalışmaktadır.

En İyi Sanat Yönetmenliği Dalında Oscar Ödülü'ne layık görülen filmi seyretmemiş olanlar kaçırmasın.

Filmde Depp'in yanı sıra Christopher Walken, Christina Ricci, Christopher Lee ve Michael Gambon gibi tanınmış yüzlerde rol aldı.

1 saat 45 dakika sürecek film 1999 ABD-Almanya yapımı ve 2000 yılında ülkemizde gösterime girmişti.

Filmin Sinemalar.com puanı 7,1, IMDb puanı ise 7,5.

23:00'de Fox TV'nin karşısına diyoruz. İyi seyirler.

0

Görkemli Hayatım (American Splendor) Fox TV'de

Published at 20:21 in , ,

görkemli hayatım - american splendor | izlesene.com


İçinde bulunduğumuz Temmuz ayının 2'sinde hayatını kaybeden Amerikalı muhteşem zekalı çizgi romancı Harvey Pekar(1939-2010)'ın ilk sayısını 1976'da yayınladığı ünlü "American Splendor" adlı çizgi romanından uyarlanan film bu gece uyanık kalmamıza değecek diye düşündük.

Harvey Paker günlük yaşamını çizgi romana çevirmişti. Yapımcılar Shari Springer Berman ve Robert Pulcini'de bu çizgi romanı filme...

"Görkemli Hayatım" ismi ile 2004 Nisan ayında ülkemizde gösterime giren film, bu gece 1:30'da Fox TV'de yayınlanacak.

Basit bir yaşam süren ve bir hastanede dosyalama memuru olarak çalışan bir Amerikalının (Harvey Paker) hayatını konu alan film aynı zamanda Harvey Paker'a ait arşiv görüntülerini de içeren bir belgesel niteliği de taşıyor. Aynı zamanda işçi sınıfının basit yaşamının ilk kez kayıt altına alınmış olmasıda son derece ilgi çekici kılıyor filmi. Film' de Harvey'i Paul Giamatti canlandırıyor.

Film çok sayıda ödül aldı. 2004 yılında İstanbul Film Festivali'nin de kapanış filmi olan "American Splendor", 2003 yılında Sundance Film Festivali'nde Büyük Juri Ödülü'nü kazandı. Film, Cannes Film Festivali'nde de Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'ne layık görülmüştü.

Film 1 saat 41 dakika sürüyor. Filmin Sinemalar.com puanı 5.9, IMDb puanı ise 7.6.

İyi seyirler:)

0

Triffidlerin Günü Tv'de İlk kez Atv'de, 22:20'de

Published at 20:13 in , , ,


İngiliz yazar John Wyndham'ın 1951 yılında kaleme aldığı post-apokaliptik (Kıyamet sonrası bilim kurgusu) türü romandan uyarlanarak senaryolaştırılan "Triffidlerin Günü", bugün akşam için seçtiğimiz film oldu. Atv ekranlarından "TV'de İlk" etiketiyle seyredeceğimiz film İngiltere-Kanada ortak yapımı ve 180 dakika.

Saat 22:20'yi gösterdiğinde televizyon başına geçecekler için filmin konusu şöyle;

Triffidler adlı bir bitki üzerinde araştırma yapan bilim adamı Bill Masen, yağından geri dönüşümlü akaryakıt üretilebilen bu bitkinin son günlerde farklı tepkiler vermeye başladığını farkeder. Bitkiler Masen'in yaralanmasına sebep olur ve sonrasında da olacak olayda yeryüzündeki herkes kör olacaktır.

Bir kıyamet senaryosu olarak bize oldukça ilgi çekici geldi. Bakalım gerçekten öyle mi?

Filmin IMDb puanı 6.0

0

Gomeda Kanal D'de 22:30'da.

Published at 21:56 in , ,

Gomeda

Gomeda, yönetmeninin hatırına ve daha önce adını hiç duymadığım için merakımdan bu akşam ki seçimimiz olacak.

2007 yılında çekilen bu türk filmi, fantastik-gerilim kategorisinde yer alıyor ve 1 saat 20 dakika sürüyor. Film 22:30'da Kanal D'de yayınlanıyor.

5 arkadaşın Kapadokya'ya yola çıkmak için kiraladıkları aracın bozulması ve sonrasında yürüyerek ulaştıkları Gomeda'da bir mağarada yaşadıklarını konu alan filmin oyuncularını ve yönetmenini tanımıyorum. Ancak surrealist yönetmen Tan Tolga Demirci'yi araştırdığımda filmi merak etmeye de başladım. Olumsuz eleştiriler almış olsa da bu filmi seyretmenizi tavsiye ediyorum.

Tan Tolga Demirci'nin 2003 yılında çok sayıda festivalden ödülle dönem kısa filmi Alfabetik Düşler (Alphabetical Dreams)'i de seyretmenizi de tavsiye edeceğim.

Alphabetical Dreams

andre breton | MySpace Video


Yönetmenin kişisel bloguna gitmek için tıklayınız.

0

Ölmeden Önce

Published at 19:17 in ,

Babamın kumandasında bugün bir aksiyon filmi izleyeceğiz. Ölmeden Önce.

Ölümcül bir kansere yakalandığını öğrenen kadın suikastçı Rose, üvey oğlu Mickey'nin de yardımıyla son bir suikast yapmak ister... Özenle hazırlanmış olan son işinin hedefinde ise kötü niyetli bir gangester vardır…

Filmde, Cuba Gooding Jr., Helen Mirren ve Stephen Dorff oynuyor.

2005 ABD yapımı film 1 saat 33 dk sürüyor. IMDB Puanı: 5.7

Film, Cine 5'te 21:00'de başlayacak.

İyi seyirler.

0

Söz

Published at 20:57 in ,

Babamın kumandasından bugün gizemli bir suç filmi izleyeceğiz. Söz

Jerry Black şeriflikten emekliye ayrıldığı gece, kızı hunharca öldürülen anneye katili bulacağına dair söz verir. Polisin yanlış adamı tutukladığına inanan Jery, aynı bölgede sarı saçlı üç kız çocuğunun daha öldürüldüğünü farkeder. Bu ipucundan da yola çıkan emekli polisle katil zanlısı arasında amansız bir kovalamaca başlar.

Filmde, Jack Nicholson, Aaron Eckhart, Benicio Del Toro oynuyor.

2001 ~ ABD yapımı film 2 saat 4 dk sürüyor. IMDB Puanı: 6.9

Film, Cine 5'te 21:00'de yayınlanacak.

0

Korkunç Hafta Sonu/Long Weekend

Published at 21:15 in

Babamın kumandasından bugün televizyonda ilk kez yayınlanacak bir gerilim filmi izleyeceğiz. Korkunç Hafta Sonu/Long Weekend.

Ayrılma noktasına gelen bir çiftin kendilerine tatilin iyi geleceğini düşünerek gittikleri ıssız kumsalda başlarına gelen olayları anlatan klasik konulu bir film. Eleştiriler sıkıcı olduğunu söylesede izlemekte fayda var diye düşünüyorum.

2008 ABD, Avustralya, Avusturya film 1 saat 28 dk sürüyor. IMDB Puanı: 5.6

Film Kanal D'de 23:00'da yayınlacak.

0

Sıfır Etki

Published at 20:36 in , ,

Babamın kumandasından bugün bir gerilim filmi izleyeceğiz. Sıfır Etki.

Daryl Zero, Gregory Stark adında bir iş adamının şantaj davasını çözmeye çalışan bir özel dedektiftir. Zero’nun asistanı Steve Arlo bir müşterisinden dava ile ilgili gizli bir bilgi alır ve harekete geçmek ister, ancak Zero farklı bir operasyon yapmak niyetindedir. Bu operasyon sonucunda çok ilginç yerlere ve isimlere ulaşır.

Filmde, BILL PULLMAN, BEN STILLER, KIM DICKENS oynuyor.

1998 ABD yapımı film 1 saat 56 dk. IMDB Puanı:6.8

Film, KanalTürk'te 22:15'de yayınlanacak.

İyi seyirler.

0

2 Dakika/Next

Published at 19:18 in ,

Next



Babamın kumandasından bugün bir aksiyon filmi izleyeceğiz. 2 Dakika/Next.

Cris’in özel yeteneği iki dakika sonra olacakları görebilmesidir. Onun bu gücünü kullanmak isteyen hükümetten kaçmak için, hayatına, takma bir adla Vegas’ta sihirbazlık yaparak devam etmektedir. Bu özel yeteneği ona kumar masalarında da yardımcı olur. Anti - terör ajanı Callie, şehri tehdit eden bombalı bir saldırıyı etkisiz hale getirmek için Cris’in bu özelliğini kullanmak ister. Ama terörist grup da aynı nedenlerden Cris’i öldürmek istemektedir. Bir yanda hükümet, diğer yanda teröristler, Cris ve sevgilisi için ölümcül bir kovalamaca başlar.

Filmde,
Nicolas Cage, Jessica Biel, Julianne Moore oynuyor.

2007 ABD yapımı film 1 saat 36 dk sürüyor. IMDB Puanı: 6.1

Film, ATV'de 20:45'de başlayacak.

İyi seyirler.


0

Panik Odası

Published at 18:29 in

Panik Odası



Babamın kumadasından bugün bir gerilim filmi izleyeceğiz. Panik Odası.

Kocasından yeni boşanan bir ve 11 yaşında bir kız çocuğuna sahip bir kadının üç katlı bir ve içerisinde panik odası olarak nitelenen bir odanın olduğu büyük bir ev tutar. Ancak hırsızların eve gelmesi ve anne ve kızın bu odaya sığınmasıyla başlayan gerilim tırmanarak devam eder.

Filmde, Jodie Foster ve ergen filmi dediğim Alacakaranlık serisinde oynayan Kristen Stewart oynuyor.

2002 ABD yapımı film 1 saat 52 dk sürüyor. IMDB Puani: 6.9

Film, KanalTürk'te 22:0'da yayınlanacak.

İyi seyirler.




Related Posts with Thumbnails