0

Görkemli Hayatım (American Splendor) Fox TV'de

Published at 20:21 in , ,

görkemli hayatım - american splendor | izlesene.com


İçinde bulunduğumuz Temmuz ayının 2'sinde hayatını kaybeden Amerikalı muhteşem zekalı çizgi romancı Harvey Pekar(1939-2010)'ın ilk sayısını 1976'da yayınladığı ünlü "American Splendor" adlı çizgi romanından uyarlanan film bu gece uyanık kalmamıza değecek diye düşündük.

Harvey Paker günlük yaşamını çizgi romana çevirmişti. Yapımcılar Shari Springer Berman ve Robert Pulcini'de bu çizgi romanı filme...

"Görkemli Hayatım" ismi ile 2004 Nisan ayında ülkemizde gösterime giren film, bu gece 1:30'da Fox TV'de yayınlanacak.

Basit bir yaşam süren ve bir hastanede dosyalama memuru olarak çalışan bir Amerikalının (Harvey Paker) hayatını konu alan film aynı zamanda Harvey Paker'a ait arşiv görüntülerini de içeren bir belgesel niteliği de taşıyor. Aynı zamanda işçi sınıfının basit yaşamının ilk kez kayıt altına alınmış olmasıda son derece ilgi çekici kılıyor filmi. Film' de Harvey'i Paul Giamatti canlandırıyor.

Film çok sayıda ödül aldı. 2004 yılında İstanbul Film Festivali'nin de kapanış filmi olan "American Splendor", 2003 yılında Sundance Film Festivali'nde Büyük Juri Ödülü'nü kazandı. Film, Cannes Film Festivali'nde de Uluslararası Eleştirmenler Ödülü'ne layık görülmüştü.

Film 1 saat 41 dakika sürüyor. Filmin Sinemalar.com puanı 5.9, IMDb puanı ise 7.6.

İyi seyirler:)

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "Görkemli Hayatım (American Splendor) Fox TV'de"

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails