0

Onaltıncı Raund (The Hurricane) TV8'de

Published at 20:36 in , ,


Babam bu akşam kumandayı 22:45'de TV8'i açmak için eline alacak.

"Hurricane" lakabıyla tanınan ortasiklet boksörü Rubin Carter 1966 yılında bir cinayet davasında suçlu bulunmuş ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştır. 1988 yılında ise suçsuz olduğu anlaşılarak tahliye edilmiştir. 22 yılını suçsuz olduğu halde hapiste geçirmek zorunda kalan bu adamın hikayesini anlatan Onaltıncı Raund -The Hurricane- isimli filmin başrolunde Denzel Washington var. Washington, bu rolüyle hem Oscar’a aday olmuş kem de Altın Küre ve Altın Ayı ödüllerini almıştı.

Küçüklüğünden beri Carter'ın peşinde olan ve kelimenin tam anlamıyla kafayı onu hapse atmaya takmış ırkçı bir adam olan Vincent Della Pesca adında bir polisin 1966 yılında bunu başardığı söyleniyor. Pessa, Carter'ı ilk kez 11 yaşında tutuklayarak yetiştirme yurduna göndermiş.

Carter'ın hapisten kurtulmasını sağlayan ise Lesra Martin adındaki lise öğrencisi bir genç. Carter'ın otobiyografisinden o kadar etkilenmiş ki ona ulaşmış ve mektuplaşmaya başlamış. Sonrasında ise Carter'ı hapisten kurtarmak için çaba göstermiş. Sonunda da bunu başarmış.

Olay, Carter’ın masum olduğuna inanan zencilerin isyanına yol açmıştır. Muhammed Ali’nin bile protesto ettiği olay sırasında, ünlü şarkıcı Bob Dylan, Carter’a destek vermek için ‘Hurricane’ adını verdiği bir şarkı yazmıştır.

1999 ABD yapımı filmin yönetmeni Norman Jewison. Film Rubin Carter'ın kendi hayat hikayesini yazdığı kitaptan uyarlanmıştır.

2 saat 25 dakika sürecek filmin IMDb puanı 7.0, sinemalar.com puanı ise 6.0.

İyi seyirler.

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

Post Details

No Response to "Onaltıncı Raund (The Hurricane) TV8'de"

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails